Tinjauan analisis keperluan modul pengajaran kemahiran membaca dalam kalangan guru pemulihan khas - Ahmad, Mazida Tan; Razalli, Abdul Rahim; Shaffeei, Kama (Jurnal Pendidikan Bitara UPSI, 2023)
Kajian tinjauan ini dilaksanakan dengan tujuan menganalisis keperluan guru Pemulihan Khas terhadap Modul pengajaran kemahiran membaca terhadap murid Pemulihan Khas. Modul ini dianalisis bertujuan untuk meningkatkan tahap pengetahuan dan kemahiran guru. Kajian ini akan menggunakan Model ADDIE yang dilaksanakan dalam 1 fasa iaitu Fasa Analisis Keperluan. Kajian tinjauan ini menggunakan soal selidik digunakan dalam Fasa Analisis Keperluan yang melibatkan 540 orang guru pemulihan dari Negeri Pahang Darul Makmur.